top of page
Search
  • Writer's pictureLeo Kirjonen

Aivan Pellolla - It´s a wrap

12 jaksoa, paljon koettuja tunteita, uusia opittuja asioita sekä mikä parasta, paljon uusia ystäviä! Leon mietteitä kuvauksista.


Aivan pellolla -Tv-sarjan kuvaukset on saatu päätökseen ja ainakin tähän mennessä kaikki on sujunut pääosin hyvin. Kukaan työryhmästä eikä tilalliset sairastunut. Minua itseäni jännitti aika paljon vierailla ihmisten luona, kun onhan kyseessä kuitenkin heidän elinkeino. Päällimmäisenä ajatuksena on kiitollisuus. Se kuinka avoimesti meidät otettiin vastaan ja kuinka monipuolisesti meidän annettiin kuvata ja tutustua siihen, kuinka Suomalaista ruokaa tuotetaan.


Läpinäkyvyys onkin kenties se suurin asia, jota jokainen tilallinen haluaa edistää. Ei ole salaisuuksia. Eläimiä, kasveja ja ylipäänsä koko elinkeinoa kohtaan ainakin oma ymmärrykseni on kasvanut aivan huikeisiin svääreihin! On ollut mahtava huomata, kuinka paljon tilalliset haluavat olla kuluttajiin yhteydessä ja pitää keskusteluyhteyden yllä.


Etenkin viime aikoina metsien tila, turpeen käyttö, vesistöjen ylläpito, maaperän elinvoimaisuus, tuotantoeläinten hyvinvointi ja paljon muuta on herättänyt paljon keskustelua. Keskustelua johon jokaisella on oikeus osallistua. Pakostakin mieleeni herää kysymys, mitä oikeastaan tiedetään tästä kaikesta? On ollut helppoa muodostaa mielipiteitä oikealta, vasemmalta, yltä ja alta tietämättä todellisuudessa mitkä kaikki asiat; lainsäädännölliset, EU-direktiivilliset, tukipoliittiset tai aivan työntekoon liittyvät inhimmilliset tekijät vaikuttavat tuotteiden lopulliseen hintaan.


Miksi basilikaruukku on kalliimpi kuin salaattiruukku? Minkälainen tukipolitiikka tähän liittyy? Miten biologinen torjunta tomii ja mihin se vaikuttaa? Onko laiduneläimillä positiivinen vaikutus biodiversiteettiin? Millaista luonnonmonimuotoisuuden puollustamista Suomen maatiloilla harjoitetaan? Kuinka modernia teknologiaa hyödynnetään nykyaikaisessa ja modernissa ruoantuotannossa? Kuinka paljon työpaikkoja jää täyttämättä pitkin Suomea, kun ihmiset eivät osaa tai halua enää hakeutua töiden pariin. Näitä ja monia muita kysymyksiä sain esittää kuluneen kevään ja kesän aikana.


Herrakunnan Lammas -tilalla sain leikkiä liejusotaa sonnassa. Kamerat onneksi suojattiin, mutta toisin kävi tuotantotiimin 😁🙈


Kuvausten aikana nousi esiin paljon sellaisia asioita, jotka ovat tärkeitä, syvällisiä ja herkkiä sekä vakavia. Silti oli tärkeä huomata, että jokaisessa jaksossa ei naurunkyyneleiltä vältytty! Tilalliset olivat jokainen aivan loistavia kameran edessä ja naurattivat niin minua kuin varmasti myös sitten katsojia! Hyvää tunnelmaa siis varmasti luvassa.


Tiedän, että sarja on lyhyt eikä todellakaan paljasta aivan kaikkea, saati käsittele kaikkea aivan jokaiselta kantilta. Toivon, että sarja herättää paljon keskustelua niin puolesta ja vastaan. Ainut mitä toivon, on ettei ihmisten elinkeinoon hyökätä, vaan keskustelua käydään kehittävässä hengessä. Tärkeintä musta on, että keskustelua käydään. Ilman kommunikointia ja ymmärrystä ei mun mielestä voida yrittääkään ymmärtää, mitä toinen ajattelee.


Nyt jännittää eniten se, että saadaan kaikki editistä ulos ja toivottavasti katsojat löytää ohjelman! Tilalliset tekivät osuutensa ja arvosanalla 10/10, nyt pallo on hetken meillä ja sit se saadaan siirrettyä sulle!


Elokuu koittaa kohta ja ohjelma nähdään Alfa Tv:llä! Nyt hiljennytään hetkeksi studioon ja saadaan kaikki se ilo ja hauska semmoseen pakettiin, et sinäkin pääset nauttimaan showsta! Jää nähtäväksi, miten mä selvisin kaikista koneista, eläimistä ja koitoksista!


Hyvää heinäkuuta!
231 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page